Bulten en kleermakers
Door: Patricia van der Linden
Blijf op de hoogte en volg Patricia
14 Augustus 2004 | Vietnam, Hanoi
Ik had beloofd om ook nog over de bovenstaande onderwerpen wat te zeggen, nou hier gaat ie dan!
Je zult wel denken bulten wat voor bulten dan, nou dat zal ik je vertellen Judith en ik hebben er allebei last van. We hebben ze in allerlei vormen en maten en ook op de raarste plekken. Ten eerste heeft Judith echt last van de muggen hier, ze prikken haar helemaal lek vooral op haar enkels. Mij prikken ze ook wel maar ik heb er vrijwel geen jeuk van gelukkig. Judith wel we hebben hier een of ander groen flesje dat helpt tegen de jeuk, dat geeft een verkoelend effect en Judith is al aan haar tweede flesje bezig en die is nu al voor de helft leeg terwijl mijn eerste flesje nog vrijwel helemaal vol is! Af en toe heb ik wel een muggebultje zo ook enekele weken geleden op mn zij net op mn broekrand. Ik heb deze blijkbaar ongemerk opengekrabt waardoor ie lekker is gaan ontsteken.
(Voor de mensen met zwakke maag hier alvast een waarschuwing nu kun je nog afhaken ;P!)
Ik dacht eerst ach laat ik er wat trekzalf op doen dan komt de pus ervanzelf uit, maar na 2 nachten proberen werd de bult alleen maar groter en pijnlijker. Toen heb ik in de dierentuin wat mensen om advies gevraagd, die sleepte me mee naar de veearts die zei dat ik aan de antibiotica moest dus een flinke lading van hem meegekregen en ik die dingen slikken wel 4 op een dag! Waarschijnlijk was 't best een hoge dosis met als resultaat dat ik 8 dagen aan de race ben geweest :(. De bult werd als maar lelijker en is na 2 dagen open gegaan wat er echt ranzig uitzag. Ik zal jullie de goorste details besparen maar ik walgde soms zelf bij t schoonmaken van de wond. Na enkele dagen was alle rotzooi eruit en bleef er een gapend gat over, ik noemde t maar mn tweede navel hihi. Gelukkig is dat ook weer netjes dicht gegaan en heb ik nu alleen een rood vlekje over.
2 dagen nadat ik van de antibiotica af was kwam Judith naar me toe na t douchen en liet aan de binnenkant van haar bovenarm een soortgelijke puistbult zien als die ik net gehad had. Jahoor nu was t haar beurt om aan de pillen te gaan. Ze had net zon ranzig proces als bij mij, dus ook elke dag ontsmetten en met gaasjes bedekken wat een gedoe! We hebben er veel grapjes over gemaakt dat bijvoorbeeld nu Elke aan de beurt is om een pusbult te krijgen maar ze is nog steeds clean.
Bij mij is er echter weer een ontstaan onder mn oksel, omdat ik t niet echt vertrouwde (kon ook een lymfeklier zijn) en het er ook niet hetzelfde uitzag als de vorige bulten zijn we toch maar naar het ziekenhuis gegaan. Was ook nog een hele zoektocht om iets te vinden met engelssprekende dokters! De dokter zei dat het een cyste was en dat t toch beter was om weer een antibioticakuurtje te doen. Ook raadde hij ons alledrie aan ons 1 x in de week te wassen met antibacteriele zeep omdat hier in deze vochtige en warme omgeving waarbij je veel zweet gewoon het risico hoger is dat je wat oploopt zoals onze mooie pusbulten hihi. Met mijn okselbult gaat t nu goed hij zit er nog steeds maar doet geen pijn meer, hopelijk trekt ie vanzelf nog weg.
Zo dat was het bultenverhaal, ik hoop dat ik t niet al te ranzig heb verteld maar wilde t toch ff kwijt omdat 't ons wel bezig heeft gehouden de laatste tijd hihi.
Dan nu iets over kleermakers en kleding laten maken hier. Je kunt hier vrij goedkoop de leukste dingen laten aanmeten maar t gaat niet altijd goed. Elke heeft tot nu toe al wel wat leuke dingen laten maken en toen wij aankwamen had ze nog een shirtje in de bestelling. Na 2 weken niks van de kleermaker gehoord te hebben ging ze maar eens informeren hoe het ervoor stond, want de afleverdatum was al een week verstreken. Komen we daar binnen zegt de man doodleuk dat ie nog helemaal niet begonnen is en dat ze morgen maar terug moet komen. Nou ja zeg! Dus wij de volgende dag terug weer een smoesje dat zn kleermaker ziek was ofzo. Toen heeft Elke hem ons huisadres en tel nummer gegeven zodat hij als het af was bij ons kon afleveren.
Er gingen weer 2 weken voorbij en we hoorden maar niks van het mannetje totdat we afgelopen dinsdag bij de bushalte een in onze ogen een vervelend mannetje op de motorbike tegen kwamen die tegen ons begon te zeuren dat ie ons adres kwijt was. We herkenden hem niet en dachten dat het een versierder was dus we hebben hem lekker genegeerd (sorry 't was warm en we waren moe) later die dag drong t bij ons door dat dat wel eens de kleermaker kon zijn, Ow shit! Dus wij de volgende dag zijn winkeltje bezocht en 't shirtje was eindelijk af. De man zelf was er niet maar we werden geholpen door een paar Vietnamese vrouwtjes. Elke ging haar het ding passen en het stond haar wel heel leuk maar de stof was erg verkleurd en er zaten decoratieve gaatjes in die Elke eigenlijk kleiner had besteld, zo was heel haar BH te zien wat niet de bedoeling was. Toen ze het had uitgetrokken en we t nog eens beter bekeken zagen we steeds meer mankementen en besloten we dat we het maar beter helemaal niet konden kopen en gewoon Elke's voorschot terug wilden. Dit werd een langslepende discussie tussen ons en de 2 alleen maar Vietnamees sprekende vrouwtjes die weigerde ons te begrijpen en ons 't geld terug te geven. Ze beweerden dat het bleke gedeelte er met wassen wel uit zou gaan maar daar trapten wij niet in. Vooral Judith werd op een moment heel fel en ik zou er als winkelbediende bang van zijn geworden maar alles wat die vrouwtjes deden was lachen. Toen na een half uur eindelijk t mannetje kwam hebben we eerst onze excuses aangeboden dat we hem de vorige dag niet hadden herkent, en na nog even wat heen en weer gediscussier dat we t echt niet wilden kopen kregen we gelukkig eindelijk ons geld terug.
Judith en ik hebben nu ook bij verschillende winkeltjes wat kleding besteld ik hoop dat dit beter gaat aflopen als dit avontuur.
Zo nou dat was weer een hele vertelling hihi ik kan t ook nooit kort houden he!
Maargoed tot de volgende keer en ik kijk uit naar jullie reacties!
Greetz Patricia
14 Augustus 2004 - 13:45
Kroatie:
he jij daar met je puistje onder je arm we hebben nu alles gelezen en hebben genoten van je sappige vertellingen niet veranderen hoor wij zijn gisteren bij een waterval geweest prachtig en we hebben ook oder de waterval gezwommen we sturen wel wat foto,s als we thuis zijn met ronny gaat ook alles goed alleen zijn auto is weer kapot hij rijd nu in mijn werkauto nou tot schrijfs pa en ma -
14 Augustus 2004 - 22:29
Arne:
Hoi, vandaag zijn we (zo goed als iedereen uit boz) naar de FFWD (danceparade) in Rotterdam geweest. Het was lekker weer, wat leidde tot wat verbrande nekken. Ook de kroegjes naderhand waren aangenaam. -
15 Augustus 2004 - 15:32
MacPhisto:
Hey Patricia,
Normaal word ik iedere zomer flink gezogen door die irritante insectjes, maar dit jaar bleef het bij een enkele rode plek. Nu weet ik waarom. Hartstikke bedankt voor het mee naar Viëtnam verhuizen van de mugjes hoor! Had je niet hoeven te doen. :o) Maar dit is dus gewoon zo'n probleem waarmee wij hygiënische/klinisch verzorgde westerlingen in verre oorden te maken krijgen. Het minste bacterietje is slechts nodig voor het veroorzaken van flinke ontstekingen, diarree en ziekte. En dan denk je nog veilig ingeënt op reis te gaan hé? Hopelijk acclimatiseren jullie snel daar en anders laten we Kiki hier wat extra bloed doneren. ;-)
Arne heeft al een beetje het tipje van de sluier opgetild over onze feestperikelen van dit weekend. Op mijn log staat een 'recensie'(foto's volgen later) en was mij voor met publiceren van zijn plaatjes. Het houdt je weer op de hoogte toch? Al met al komt het einde van de zomervakantie in zicht. Eigenlijk heb ik wel genoeg vrije tijd achter de rug. Morgen ga ik eiiindelijk de post van school doorlezen (begin juli bezorgd :-p), maar zag ergens data van 23 en 30 augustus vermeld staan. Dat zou betekenen nog een laatste weekje luieren voor de boeg. Spoedig sta ik voor de klas in plaats van achter de computer (als grafisch vormgever), maar mijn avonturen zal je beslist horen. Misschien verwerk ik jouw verhalen ooit in een les over Viëtnam en/of Australië!
Pas op voor de bloedzuigers en uitzuigers; tot gauw hoor.
Groetjes van Chris -
15 Augustus 2004 - 15:34
MacPhisto:
p.s. Met betrekking tot de reeds gepubliceerde foto's vergat ik Arjan's naam te vernoemen. Je weet wel waar te spieken. :-) -
17 Augustus 2004 - 10:37
Harm:
Hey Patries,
Die bulten zijn helaas de minpunten in zulke tropische oorden. Ga elke keer idd maar even vragen wat het ditkeer is, want voor je het weet is het wel iets ernstigs terwijl het er hetzelfde uitzag als wat je hebt gehad. Ik wens je sterkte toe met alle nare tropische kwaaltjes, en hoop dat het de plezier niet al te veel zal drukken.
Liefs,
Harm -
18 Augustus 2004 - 22:20
Marco:
Wat een lekker verhaaltje over die bulten!
Gelukkig zijn ze onschuldig en trekken ze vanzelf hopelijk weer weg en kirjgen jullie er niet nog meer.
Verder vermaken jullie je daar nog wel zie ik (leuke en mooie fotos,trouwens). Heel veel plezier nog
groetjes
Marco -
19 Augustus 2004 - 21:26
Silly:
Hey patries,
ik heb net pas al je berichtjes gelezen ik zat namelijk in turkije...
ik heb daar lekker geen een bult opgelopen.ben blij om te horen dat je je goed vermaakt. hier ook alles goed hoor, leuke vakantie achter de rug en nu is sas naar lowlands, dus heb ik het rijk voor me alleen, van het weekeinde komen mijn ouders weer trug dus dan niet meer alleen (vind ik helemaal niet erg hoor)
nou hoop snel weer meer te kunnen lezen van je leuke verhaaltjes, volgende keer graag zonder puisten en puzz haha
dikke kus syl -
20 Augustus 2004 - 17:02
Wilma Franken:
hoi wij zijn net terug van mallorca het was een geweldige vacantie ik had je e mail adres meegenomen maar ik wist mijn eigen code niet jammer he ik vindt het zo mooi dat ik alles kan volgen groetjes dook en wilma -
24 Augustus 2004 - 16:47
Rachel:
He Patricia,
Leuk om weer een beetje bij te lezen hoe het allemaal met je gaat en wat je allemaal beleeft.
Rare bultjes, hmmm, 'k ben bang van beestjes!!!!
Ik nog ff werken (2 weekjes) en dan vakantie. Is iedereen weer al aan het werk en ga ik nog heerlijk 2 weken naar de Middellandse Zee!!!
Jij heel veel succes, pas goed op jezelf!
Rachel