Slang gegeten!
Door: Patricia van der Linden
Blijf op de hoogte en volg Patricia
25 Augustus 2004 | Vietnam, Hanoi
Vandaag een verhaaltje over een wel heel bijzonder gerecht hier in Vietnam namelijk slang! Jawel die eten ze hier, je moet er wel wat voor neertellen en dan wordt je waarschijnlijk ook nog afgezet waar je bijstaat maar 't is wel een hele belevenis!
We zijn met 4 meiden naar een slangen restaurant gegaan, Elke, Judith, Ly en ik. Daar aangekomen kregen we onze slang te zien en moesten we hem goedkeuren, nou hij zag er goed uit naar onze mening dus na even naar de prijs te hebben geinformeerd werd er besloten dat dit 'm werd. Er werd een tafeltje bijgehaald en de slang werd voor onze neus opengesneden niet echt supergeweldig om te zien maar wel spannend.
Ze druppelden wat bloed in een glas met rijstewijn, daarna werd zijn hart eruit gesneden en voor ons op een presenteerblaadje gelegd, het was namelijk de bedoeling dat een van ons het hart zou gaan opeten! Eenmaal op het schaaltje bleef het hart nog steeds doorpompen wat heel raar was om te zien. Ook de galblaas werd uit t beestje gesneden en leeggeprikt in een tweede glas met rijstewijn. Daarna werd de slang in een zak gestopt en meegevoerd naar de keuken om bereid te worden. Wij kregen ieder een glaasje bloed en gal voor ons neus en het nog steeds kloppende hart werd in het midden van de tafel gezet. Na een aantal fotos en zelfs filmpjes heeft Elke de dappere beslissing genomen om het hart op te drinken. Wij keken gespannen toe, het hart verdween zonder veel problemen in Elke's keel ze moest wel even spoelen maar t was niet vies zei ze en ze voelde het ook niet meer kloppen gelukkig. Toen hebben de anderen onder ons ook ons glaasje bloed opgedronken, de nasmaak was wel een beetje raar maar t was idd niet vies. Het glaasje met galblaasvocht heb ik bedankt de rest heeft er een nipje van genomen en zeiden dat t erg bitter was.
Daarna hebben we wel een stuk of 9 verschillende gerechten gekregen die allen van onze slang gemaakt waren. Zo kregen we onder andere slangensoep, gebakken stukjes slangenvlees, roergebakken slang met groente, slangengehakt, gefrituurde slangenhuid (crispy), nog twee soorten soep, twee soorten springrolls met slang en daarbij kregen we een soort van kroepoek, friet en rijst.
Als toetje kregen we nog een schaaltje met watermeloen en toen waren we toch wel voldaan.
Die nacht had iedereen opvallend veel energie, vooral Elke maar die had natuurlijk 2 harten, we zijn dan ook pas vroeg in de ochtend terug thuis gekomen hihi.
Volgende keer meer nieuws over onze village people party!
Veel liefs Patricia
25 Augustus 2004 - 13:49
Mariska:
Wow, wel stoer dat ze dat onbereide, rauwe hart op at. En? Waren de slangengerechten lekker? Lijkt me wel leuk om een keer geprobeerd te hebben. -
25 Augustus 2004 - 14:17
Xippy:
Ja de rest van de gerechten waren ook erg lekker, af en toe een beetje taai maar zeker t proberen waard! -
25 Augustus 2004 - 14:28
Harm:
Een woord heb ik voor dit soort duistere praktijken: ziekelijk :p -
25 Augustus 2004 - 22:27
Marco:
Wel een beetje zielig voor die slang, maar wel stoer dat jullie dat gegeten hebben. Lijkt me echt een vreemde ervaring om slang te eten. -
28 Augustus 2004 - 18:07
MacPhisto: