Sminken, Cau Dien en Ecologiemuseum - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Patricia Linden - WaarBenJij.nu Sminken, Cau Dien en Ecologiemuseum - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Patricia Linden - WaarBenJij.nu

Sminken, Cau Dien en Ecologiemuseum

Door: Patricia van der Linden

Blijf op de hoogte en volg Patricia

01 Augustus 2004 | Vietnam, Hanoi

Zondag logdag. Deze week hebben we daadwerkelijk een aantal dingen gedaan en ondernomen, het was gelukkig ook de hele week droog!
- Maandag zijn we met de onderdirecteur Mr Tung naar een breedingcenter geweest genaamd Cau Dien, daar fokken ze met vogels voornamelijk fazanten. De dieren zitten er heel erg goed bij en de fokresultaten mogen er dan ook zijn.
- Dinsdag zijn we naar het legermuseum geweest, interessant om te zien wat ze zoal tentoonstellen daar. Als voorbeeld een klein houten kommetje die een of andere oorlogsheld gebruikt heeft om zijn eigen urine op te vangen en te drinken zodat hij langer door kon gaan haha.
- Woensdag was onze eerste sminkdag, in de ochtend was er wel veel belangstelling maar niet veel mensen of kinderen durfde zijn of haar gezicht te laten verven. S'middags hebben we daar iets op gevonden we verfden kleine vlindertjes op hun wangen of op de handen. Er waren verbazend veel jongens met een leeftijd van tussen de 16 en 22 die allemaal vlinders op hun bovenarm wilden geschilderd krijgen dat zie je in NL niet zo snel gebeuren want dat is niet cool! Nadat we een dier hadden geschilderd gaven we de kinderen een informatiepapier mee over het betreffende dier ter educatie.
- Donderdag zijn we met Hoa een vrouw van de dierentuin naar een natuurmuseum geweest, t was meer een grote opslagruimte van opgezette dieren. De manier waarop ze hier een dier opzetten is erg leguber en soms lachwekkend, (fotos volgen nog als ik meer ruimte heb) sommigen hadden geen ogen anderen leken net een knuffelbeer die door te veel knuffelen en reparaties aan stiksels aan elkaar hing. Na dit uitje hebben we echt super heerlijk japans gegeten met een grote schaal sushi en nog wat andere japanse gerechtjes, en dat voor maar 7 euro pp! Donderdag avond zijn we even uitgeweest en eindigden onze avond in Phuc Than een kroegje aan de rivier die normaal altijd een heel mooi en gezellig terras heeft en erg lekkere broodjes, maar toen we dit keer aankwamen was het hele terras weg en was er alleen een grote ravage te zien, wat het gevolg was van de overstoming van vorige week. Gelukkig hadden ze nog wel de befaamde broodjes en na t eten daarvan zijn we toch maar richting huis gegaan.
- Vrijdag was een beetje een rustdag, ik heb in mn dagboek zitten schrijven en judith en Elke zaten een dvdtje te kijken. S' avonds was opeens het water op gelukkig net nadat ik klaar was met douchen, we hadden dus voor dat we naar bed gingen nog een briefje geschreven aan Sean of hij de pomp aan kon zetten zodat we smorgens weer water hadden, maar s'morgens bleek dat de pomp kapot was. Toen hebben we maar water uit onze mooie vijver gepakt om de wc door te spoelen ;p (perongeluk 1 babyvisje meegespoeld)
- Zaterdag hebben we weer gesminkt in de dierentuin voornamelijk op de handen nu ook leeuwen en tijgers ipv alleen vlinders. En s'avonds zijn we nog even wezen stappen wat voor sommigen errug gezellig werd aangezien er 2 flessen vodka op zijn gegaan hihi.
- Zondag vandaag dus eerst ff lekker uitgeslapen en daarna weer naar de dierentuin om kindjes blij te maken met een klein kunstwerkje op hun hand. Ik weet niet wat er vandaag aan de hand was maar de kindjes waren zo druk en en iedereen stond te dringen en te duwen en in mn oor te schreeuwen. Misschien was t wel vervelend omdat ik zelf nog niet helemaal wakker was!

Dan ben ik alweer aan t einde van de week aangekomen, volgende week staat nog niet superveel in de planning, iig een afspraak met het WWF en een kijkje achter de schermen van de dieren tijdens het voeren.

Jullie lezen het allemaal volgende week weer!

CU and take care!

Liefs Patricia

• 01 Augustus 2004 - 14:18

MacPhisto:

Lekkere hunk heb je daar Patricia. ;-) Vertel daar inderdaad maar eens meer over.

Groetjes, Chris

• 01 Augustus 2004 - 15:08

J-Roon:

Cool man! Ik wil ook zo'n vlinder op m'n bovenarm!

• 01 Augustus 2004 - 17:58

Mike:

vlinders zijn wel cool hoor, doe mij er ook maar 1 :)

• 01 Augustus 2004 - 18:45

Harm:

Hoi Patries,
    Leuk te horen dat je eindelijk eens wat hebt kunnen doen. Veel plezier nog daarzo.
    Liefs,
    Harm

• 01 Augustus 2004 - 20:43

Inez:

Hoi Patricia!
    Geweldige site en leuk om te lezen dat het goed gaat met je.

Groetjes, Inez

• 02 Augustus 2004 - 08:31

Nynke:

Hoi Patricia en Judith!
    Klinkt weer allemaal geweldig! Vooral het uitgaan en uitsplapen!!

• 02 Augustus 2004 - 08:49

Saskia:

die Sam mag er wezen hoor ;)!!!! Spreek je snel weer op msn.

• 02 Augustus 2004 - 16:27

Marjan:

Hoi Patricia,
    Zo te lezen heb je het wel naar je zin daar! Foto's van Hanoi zijn echt super! groeten aan Tom, die ken ik nl nog wel!
    Groetjes

• 02 Augustus 2004 - 18:12

Wilma Franken:

wij gaan woensdag 4 aug weg naar mallorca ik neem je e mail adres mee dan kan ik het daar ook volgen ik ben blij dat het goed met je gaat groetjes dook en wilma

• 04 Augustus 2004 - 09:31

Mariska:

Zo te lezen wordt de tijd daar goed besteed. Leuk hoor!

• 05 Augustus 2004 - 05:22

Arjan ;-):

Hai Patries, leuk om te lezen dat het echt wel leuk is, daar zo heeeeel ver weg! wij vermaken hier ons ook wel hoor, het weer is tenminste goed :) (da's al wat, nu nog vakantie *zucht*)

• 09 Augustus 2004 - 10:19

Arne:

Hier alles rustig. Het weer is hier weer lekker, dat dan weer wel. Blijf maar komen met die foto's!