Werk zoeken in Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Patricia Linden - WaarBenJij.nu Werk zoeken in Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Patricia Linden - WaarBenJij.nu

Werk zoeken in Melbourne

Door: Patricia van der Linden

Blijf op de hoogte en volg Patricia

07 Januari 2005 | Australië, Melbourne

Hoi iedereen,

Zoals jullie aan de nieuwe layout kunnen zien zijn we nu in Australie aangekomen. De vlucht is goed gegaan en we kwamen rond half 1 s'nachts aan in Melbourne.
Jammergenoeg stond daar niemand bekends op ons te wachten, dus wij bellen naar Nick's ouders, zijn vader neemt op met de betreurenswaardige mededeling dat zijn zoon nog niet is aangekomen en dat hij ons niet verder kan helpen, we moeten dus maar op zoek gaan naar een hostel ofzo. Hmm dat was even iets anders dan we verwacht hadden maarja maakt niet uit hostels zijn ook leuk, en gelukkig stond er nog een gratis busje te wachten die ons naar een van de vele hostels kon brengen. We hebben ingecheckt op een 10 beds dormitory met gelukkig alleen meisjes. Alles is heel schoon ook de badkamer, wc's en douches, zelfs heerlijke warme douches. We betalen echter wel heel wat meer dan in Vietnam maar daar waren we al voor gewaarschuwd. We betalen nu 17 Australische dollar per nacht wat zo'n 8,5 euro is.

We zijn de afgelopen dagen flink op zoek geweest naar werk. We hebben eerst ons werkvisum laten bevestigen bij de immigratiedienst, we hebben een Australische bankrekening geopend en hebben een tax file number aangevraagd zodat als we zometeen gaan verdienen we niet te hoog belast worden met tax. We zijn een hoop uitzendburo's afgegaan, hostels voor werk nagevraagd, enkele kantoren gebeld en een boel CV's verstuurd via de mail naar diverse kantoren. Nu is t dus nog even afwachten wie er het eerst reageerd. Ik wil t liefst bij een fabriek werken, Judith zou ook wel kantoorwerk willen doen. Hopelijk horen we begin volgende week meer, want t geld vliegt hier nog harder uit je portemonnee dan in Vietnam!

Vanmiddag gaan we dan toch voor het weekend naar het strandhuisje met Nick en zijn vriendin. Ben benieuwd hoe dat wordt, vast gezellig maar jammergenoeg zit het weer niet echt mee, we lopen hier te bibberen met een jas aan. De overgang van 28 naar 15 graden is toch iets te groot denk ik, we moeten weer even acclamatiseren hihi.

Nou wanneer ik meer niews heb over onze toekomstige werkplek laat ik het jullie weten.

Wens ons ondertussen maar veel geluk met het solliciteren :P!

Veel liefs Patricia.

• 07 Januari 2005 - 06:26

Nynke:

Hoi Patricia en Judith! Heel veel succes met het solliciteren, maar bovenal heel veel plezier in OZ! :)

• 07 Januari 2005 - 17:33

Netty:

Hallo, Patricia
    Als ik dat zo lees hebben jullie al heel wat moeite gedaan voor aan het werk te gaan. Dus nu maar hopen dat het zo snel mogelijk lukt. Intussen kun je alvast een beetje wennen. Je zegt dat je het koud hebt, maar ik dacht dat het daar nu zomer was.Waar zitten jullie nu eigenlijk? En wat zijn jullie plannen om te gaan doen de eerst komende weken als je werk hebt? Is het de bedoeling dat jullie daar in de buurt iets speciaals willen zien. Ik hoor het nog wel, en zorg dat je het lekker warm hebt hoor.
    Groetjes,Netty en John

• 08 Januari 2005 - 09:31

MacPhisto:

Hey Patricia,

Goed te horen dat Judith en jij veilig zijn gearriveerd in Australia. Alleen dat de temperaturen rond deze tijd van het jaar blijven steken op slechts 15 graden, had ik ook niet verwacht. Want hoort het daar inmiddels niet hartje zomer te zijn? :-?

Hier in de Lage Landen mag je gerust spreken over een vroeg voorjaar. Nog geen vlokje sneeuw is gevallen en eergisteren was het met zo\'n 12 graden buiten aangenaam wandelen zonder sjaal/handschoenen. Sommige planten vertonen zelfs enkele groene knoppen. Maar uiteraard niemand die je hoort klagen.

Hopelijk hebben jullie snel een leuke, beetje leuk verdienende job gevonden. Zit het met werkgelegenheid goed daar? Hier heb ik nog steeds reeks sollicitatiebrieven te verzenden. Inmiddels richt mijn aandacht zich ook op tijdelijke functies binnen de marketing.

Maarre, fijn weekend daar en ik spreek je binnenkort weer eens op MSN. :-)

Groetjes van Chris

• 08 Januari 2005 - 12:37

Arne:

Kijk, veilig aangekomen, daar zaten we op te wachten. Nou ben benieuwd hoe australie gaat bevallen.

• 08 Januari 2005 - 12:41

Arne:

Blijven jullie trouwens in het zuiden? Hoe ziet jullie reisplan eruit?

• 09 Januari 2005 - 11:15

Mariska:

Veel plezier weer met jullie nieuwe spannende avonturen. En ik ben weer benieuwd naar de aankomende foto\'s! X

• 09 Januari 2005 - 14:18

Pa En Ma:

Veel geluk met jullie zoektocht naar werk. Hopelijk kunnen jullie in dat strandhuis blijven slapen. We zijn in ieder geval blij dat jullie goed aangekomen zijn. En heb je al kangaroes zien springen we wachten wel op de foto\'s groetjes Ma Pa en Ronny.

• 09 Januari 2005 - 16:03

Wilma Franken:

veel geluk met werk zoeken want zonder geld kom je niet ver wij zijn blij dat je weer goed aangekomen ben zaterdag begint het neuzebal al dat is vroeg he groetjes

• 10 Januari 2005 - 07:06

MacPhisto:

Hallo Patricia,

Guess what, je staat vandaag met jouw weblog vermeld in de BN-De Stem! Echt een leuk artikel is het geworden. Cyril Rosman heeft jouw logposten van 3 en 7 januari gepubliceeerd, net toen je van Thailand overvloog naar Australië. Zal ik anders in ieder geval dat artikel komende maanden bewaren tot je weer thuisbent?

Good luck met alles daar en groetjes,

Chris

• 13 Januari 2005 - 22:13

Saskia:

ik zit nu lekker op een zonnig eiland, hoor 28 graden overdag ;) je hoeft dus helemaal niet zo ver weg voor t goede weer hahahaha gr van sas vanaf gran canaria

• 14 Januari 2005 - 06:37

Patricia:

@Arne: Ons reisplan ligt nog niet helemaal vast qua tijdsschema. Maar begin maart gaan we langs the Great Ocean Road naar Adelaide, dan naar Alice Springs door naar Darwin helemaal in het midnoorden daarna naar Cairns, Noordoosten, en dan naar beneden zakken langs de oostkust naar Sydney waar we zekerweten in Taronga Zoo gaan werken. We weten alleen nog niet wat, hoe en hoelang maar dat laat ik jullie snel weten.

Greetz Patricia