In de outback - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Patricia Linden - WaarBenJij.nu In de outback - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Patricia Linden - WaarBenJij.nu

In de outback

Door: Patricia van der Linden

Blijf op de hoogte en volg Patricia

18 April 2005 | Australië, Alice Springs

Hey hallo allemaal,

Hier het verslag van het eerste deel van mijn reis door de outback. zoals jullie wel aan de fotos kunnen zien heb ik een hoop mooie en leuke dingen gezien.

De 6 daagse tour begon vorige week maandag, ik kon gelukkig opgepikt worden in Nuriootpa waar ik op de camping verbleef. Ik had die ochtend afscheid genomen van Wouter en Johnny mn plukmaatjes. De bus was goed vol we hadden een groep van wel 20 man. Een hoop gezellige Ieren, een spaans meisje, een duitse jongen, een meisje uit Canada en met mij meegerekend 2 Nederlanders.
Onze eerste stop was bij een wijnproeverij al om 11 uur s'ochtends, het andere Nederlandse meisje (Rosalie) zocht meteen contact en de rest van de reis ben ik veel met haar opgetrokken. Onze tweede stop was in de Flinders ranges waar we een korte wandeling hebben gemaakt door een mooie kloof (Aligator Gorge), daarna zijn we doorgereden en onderweg nog even gestopt op een zoutvlakte. Dat was echt appart om te zien, het zout kraakte onder je voeten en alles zag wit. het jammere van de outback is dat t er stikt van de vliegen en bij de zoutvlakte kregen we daar voor t eert mee te maken. iedereen was maar aan het zwaaien om de vliegen die dolgraag op de meest vochtigste plaatsjes op je gezicht willen gaan zitten weg te meppen. Echt ze kruipen in je oren, ogen, neus en mond zo goor!!! We hebben daarna dus ook massaal een vliegennetje aangeschaft. stond wel voor geen meter maar hielp wel goed.

De tweede dag hebben we veel gereden en zijn we in de middag in Cooper Pedy aangekomen, dat is een stadje waar ze Opal delven, een mooi gekleurde steen. Bijna alle mensen wonen er onder de grond omdat ze dan een constante temperatuur kunnen behouden. We hebben een van die woningen bekeken en ook een stukje van de mijn. Zelf sliepen we ook in een hostel dat was uitgehakt in een berg.

De derde dag was weer voornamelijk in het busje zitten, gelukkig was er wel airco en onderweg zagen we soms een roofvogel langs de kant een aangereden kangaroe verscheuren. Smiddags moesten we overstappen naar een ander busje om naar uluru en de olga's te gaan. Daar begon eigenlijk onze tweede tour. we wisselden dus ook van tourguide, Steve onze tweede tourguide was maar een beetje vreemd hij leek me ietwat gaotisch en als hij wat probeerde te vertellen snapte niemand er wat van. Die nacht hebben we in de openlucht geslapen in een swag. Dat is een matras met een hoes eromheen die je beschermt tegen de kou en regen. we hebben enkele spettertjes regen gehad maar niet zo hard dat we er nat van werden gelukkig.

Dag vier was gereserveerd voor een wandeling om Uluru ofwel Ayers Rock. Deze rots is heilig voor de aboriginals en ze willen ook liever niet dat men hem beklimt. De rots zelf heeft heel veel gezichten elke keer als je weer een hoek omgaat zie je weer een andere kant van hem en andere dingen. Hij is ook veel groter en anders van vorm als ik hem verwacht had. Jammergenoeg hadden we geen gids bij ons die kon vertellen over de dingen die je erin kon zien en wat de aboriginals erin zagen. Daar hebben we later wel meer over kunnen lezen in het informatie centrum.
S'middags hebben we een wandeling tussen de Olga's gemaakt, dat is een rotsformatie enkele km verder dan Uluru en naar mijn mening mooier en interesanter dan Uluru omdat je hier echt tussen de bergen door kunt lopen wat de mooiste uitzichten opleverd. Tegen een uur of half zeven zijn we naar een uitzichtspunt gereden om de zonsondergang te bekijken. We hoopten op mooie kleuren op Uluru, maar daar was t iets te bewolkt voor, wel zorgden de wolken voor een mooi plaatje boven de Olga's (zie foto).
S'avonds hebben we nog tot laat rond het kampvuur liedjes zitten zingen erg gezellig!

Dag 5 was een soort rustdagje, ik ben er vroeg uitgegaan om nog wat foto's van de zonsopgang en Uluru te maken. Rond 9 uur zijn we richting Kings Canyon gereden waar we iets na de middag aankwamen. Onderweg zag onze tourguide die heel erg gefocust was op wildlife een Thorny devil op de weg. we stopte met piepende remmen en ik gilde t uit, ik wilde zo graag zo'n beestje tegenkomen en hier was ie dan! Iedereen heeft vet foto's van het diertje zitten maken, ik heb wel een aantal mooie maar ik moet nog leren scherp te stellen als ik mn macro gebruik want nu is alles scherp behalve de kop das wel jammer! Even later kwamen we ook nog een leguaan tegen, het was echt de dag van de roadcrossing animals, we hebben zelfs wilde kamelen gezien.
Aangekomen op de camping hebben we even een duik genomen in het zwembad van enkele meters lang hihi. En s'avonds was t weer feest rond het kampvuur een van de Ierse meisjes was jarig, dus lekker aan de wijn gezeten (die onze guide zomaar half had opgezopen grrr) en we kregen zelfs een stukje taart mmmmm.

Na een zeer korte nacht van maar 4 uurtjes slaap ben ik de 6de dag uit mn swag gekropen en hebben we vroeg in de morgen een wandeling gemaakt in Kings Canyon. Dit was een door de jaren heen onstane kloof van zandsteen, wat weer geweldige uitzichtpunten opleverde vooral met de ochtendzon erop.
Na de adembenemende tocht hebben we de laatste spullen in de trailer gedaan en zijn we richting Alice Springs gereden. Voordat we daar aankwamen hebben we nog een bezoekje gebracht aan een roadhouse met een wel heel apparte attraktie, namelijk een zingende dingo. Er werd een meisje uit onze groep gevraagd om wat op een piano te pingelen en de dingo sprong op de toetsen en begon te huilen op de klanken van de piano. Was echt mooi om te zien! S'avonds in Alice Springs is iedereen nog een keer bijelkaar gekomen in het hostel waar ik sliep. Daar hebben we samen gegeten en daarna eens ff lekker uit ons dak gegaan op de dansvloer en op de tafels haha, het was een goeie en gezellige afsluiting!

Nu zit ik eventjes in Alice Springs om bij te komen, maar niet voor lang want morgen begint het tweede deel van mn trip. Dan ga ik naar Darwin en Kakadu National Park. Dus over een weekje ofzo kunnen jullie het tweede deel van de reis verwachten met bijbehorende fotos!

Sorry dat het zon uitgebreid verhaal is geworden maar ik kon t echt niet korter samenvatten.

Tot snel, take care!!!

Veel liefs Patricia.

• 18 April 2005 - 05:46

Huberd:

Heej PAtriesje ! Hele gave foto's !! SOrriej dat ik vorige keer niet zoveel zei maar we hadden weinig tijd en moesten onze foto's ff op de site zetten. Dus je staat ook op www.jantoeter.nl
    Heej de foto's komen nog naar je mail !!!!
    Have fun nog en dikke kus

Johnny

• 18 April 2005 - 06:46

Liza:

Hoi hoi!!
    Mooie foto's hoor!! En ik vind t niet erg hoor zo'n uitgebreid verslag. Kun je even bij wegdromen dat je erzelf ook zit.
    De foto's zijn niet bij je aangekomen, volgende keer proberen we het nog eens.
    Groetjes BLZ?

• 18 April 2005 - 07:06

Mariska:

Wow! Wat maak je toch weer veel mee in zo'n korte tijd. Mooie foto's ook.

Groetjes uit het nog steeds frisse en natte Nederland!

• 18 April 2005 - 20:01

Sjan En Martin:

je foto's ontvangen, zoals wij zien ben je wel een avonturier, maar je ziet heel veel mooie natuur enz, wij wensen je nog een hele fijne tijd en een gezonde en hele thuiskomst

• 19 April 2005 - 10:40

Arne:

mooie foto's! nummer 5....

• 19 April 2005 - 17:43

Harm:

ooooooooooh jij hebt een thorny devil gezien! Dat zijn echt geweldig coole beestjes! Ben een beetje jaloers.

Liefs,
    Harm

• 20 April 2005 - 07:05

Martijn:

Wow wat een mooie fotos. Weer een plekje die ik nu moet gaan zien. Bedankt hoor(hehe). Ben nu heel benieuwd naar je hopelijk lange verhaal en vele fotos van Kakadu NP.

tot msn,
    Liefs ,
    Martijn

• 21 April 2005 - 02:22

Anja & Martin:

Here are the crazy German Guys!!! ;-)
    We hope all is fine and you enjoy the trip through the Outback. Nice Fotos!!!!
    Here are ours.
    www.fotos.web.de/martin-wasgehtab or our Site
    www.oischnak.de/we-go-to-australia

Jaja hopplakeeee last evening was wonderful with Kevin and the workers. SCHADE!!!! you was not with us.

Stay tuned

CU Anja & Martin