Deur aan deur verkoopster!
Door: Patricia van der Linden
Blijf op de hoogte en volg Patricia
27 Januari 2005 | Australië, Melbourne
Judith en ik zijn nu al anderhalve week officieel deur aan deur verkoopsters. Het werk op zich valt nog wel mee, al moesten we in het begin wel even doorbijten om bij elke deur weer vrolijk hetzelfde verhaaltje te doen. Helaas is de betaling op commisie wat betekend dat als je niks verkoopt je ook niks verdiend, en helaas verkopen we niet zoveel, we hebben niet echt de salestalk in ons denk ik. En daarbij maken we er wel echt heel lange dagen voor van zeker 10 uur per dag, ja als je dan maar met 20 dollar en blaren op je voeten terug komt is dat wel een beetje frustrerend. We zijn dus weer op zoek naar iets beters, ik heb morgen een gesprek bij een telemarketing bedrijf waar een van onze huisgenoten ook werkt en daar krijg je wel gewoon per uur betaald ongeacht wat je verkoopt. Hopelijk worden we daar aangenomen.
Ik vind t wel jammer om weg te gaan, want je leert er in principe wel veel van op communicatief en individueel gebied. De collega's zijn onwijs aardig, de manager is zo gek als een deur en weet de sfeer er altijd wel goed in te houden en de hele dag lopen op straat heeft ook 2 voordelen, 1 je krijgt er een gezond kleurtje van op je armen en gezicht en 2 t is goed voor je conditie. Maarja ik kom hier niet om iets meer te leren nu maar om geld te verdienen voor onze rondreis dat is wat nu ff t belangrijkste is. Als we nou wel goed verdiende zou ik er echt niet weggaan maarja.
Ik ben vandaag alleen naar een fokcentrum van kleine aapjes geweest. De diertjes werden er heel goed verzorgd en er werd heel veel gedaan aan verrijking met voedsel, omgevingsartikelen, geluid en geuren. Ze zagen er ook erg gezond uit, beetje jammer dat ze gefokt worden om daarna gebruikt te worden in laboratoria, waar de leefomstandigheden hoogst waarschijnlijk heel wat minder zullen zijn.
Ik ben nog niet naar de tennis geweest maar misschien gaan we er aankomende zondag een kijkje nemen, we wonen er vlakbij namelijk.
Zodra we nieuw werk hebben of weer wat spectaculairs hebben meegemaakt horen jullie meer! Op t moment heb ik niet zo veel te vertellen.
Groetjes Patricia.
27 Januari 2005 - 10:33
Netty:
Hello, meisjes,
Het is jammer dat je zo weinig verdiend,vooral omdat je het zo leuk hebt onderling, maar ja, je wilt natuurlijk wat zien, en dan moet er geld in het laadje komen.
en omdat je naruurlijk lange dagen maak, heb je waarschijlijk nog niet veel in de buurt gezien.
We kijken al uit naar je volgende verhalen en foto,s.
Groetjes, van John en Netty
en maak er wat van audoe -
30 Januari 2005 - 11:31
MacPhisto:
Hallo Patricia,
Goed te horen dat inmiddels een eerste baantje is gevonden. Da's alvast een start voor wanneer jullie naar beter betaald werk gaan zoeken. Is het inmiddels ook iets warmer qua buitentemperaturen geworden daar?
Hier is het nog altijd hartje winter, met afgelopen week zelfs een klein laagje sneeuw. Inmiddels ben ik sinds een kleine week lekker actief met mijn nieuwe job. Eindelijk na vier maanden eindeloos spammen en solliciteren! Ik heb nu een tijdelijk contract bij een Eindhovens reclamebureau. Bij voldoende nieuwe orders en goede eindbeoordeling wordt deze over een poos verlengd. Maar de eerste week is wel prima bevallen. :-)
Tot gauw met een volgende logpost, en de groetjes uit Krabbegat! :-D -
11 Februari 2005 - 17:56
Netty:
HOE GAAT HET MET JOU pATRICIA?
iK HOOR NIETS MEER, HEB JE HET ZO DRUK, OF IS DAAR IN DE BUURT GEEN INTERNETCAFE, IK BEN BENIEUWD OF JE AL ANDER WERK HEBT, EN OF JE HET IN AUSTRALIE naar je zin heb.Hier gaat alles zo zijn gangetje. Het weer is met carnaval prachtig geweest, ze hebben het goed getroffen. Maar gisteren heeft het de hele dag gegoten, maar je kunt niet alles hebben.
De carnaval is weer voorbij, en we zijn weeral met andere dingen bezig zoals, de caravan, die moest een groote beurt hebben, want misschien zetten we hem voor een paar jaar in spanje, tot we daar alles gezien hebben, en dan zien we wel weer. We moeten enkel nog kijken welke plaats dat zal worden. Ik hoop dat je weer eens snel iets op de cite kunt zetten.
Groetjes, John en Netty