Winkelen en overstroming in Hoi An. - Reisverslag uit Nha Trang, Vietnam van Patricia Linden - WaarBenJij.nu Winkelen en overstroming in Hoi An. - Reisverslag uit Nha Trang, Vietnam van Patricia Linden - WaarBenJij.nu

Winkelen en overstroming in Hoi An.

Door: Patricia van der Linden

Blijf op de hoogte en volg Patricia

01 December 2004 | Vietnam, Nha Trang

Zo daar ben ik weer.

Vorige week hebben we de hele week in Hoi An gezeten, zoals ik al in het vorige bericht had gezegd de plek om kleding te laten maken en ze hebben een mooi strand. Helaas was het weer de hele week zo bedroevend dat we het strand niet hebben bezocht maar dus echt 6 dagen aan een stuk kleren aan hebben gepast, besteld, laten vermaken enzovoorts.

We hebben alle drie onze garderobe flink aangevuld en dat voor niet eens zoveel geld. Vooral Linda heeft goed ingeslagen die gaat in januari beginnen met een nieuwe baan dus die heeft een hoop mooie pakken en nette broeken laten maken echt geweldig daar betaal je je in Nederland helemaal scheel aan! Ik zelf heb een hoop leuke shirtjes laten maken en 2 broeken en een fleecetrui. Daar ga ik echt plezier van hebben in Australie denk ik en die krengen zijn in Nederland ook hartstikke duur, nu heb ik er 15 euro voor betaald en hij zit als gegoten.

Het regende de hele dag pijpestelen en na de derde dag regen begon de rivier buiten zn oevers te treden en niet zon beetje ook. Het begon met een halve straat onder water, waar je nog wel door kon pootje baden, maar de volgende dag steeg het water zeer snel, binnen een half uur stond het water 5 cm hoger. Ik moest nog een bloesje op gaan halen en ben met opgerolde broek tot aan mn knieen in het water langs de huizen gestommeld. Voetje voor voetje om niet te vallen van een stoeprand of je tenen ertegen te stoten. Toen ik bij de winkel aankwam stond die ook al helemaal blank, ik dus blij dat ik geen broek hoefde te passen! Snel mn bloes afbetaald en weer naar het droge gelopen, onderweg kom ik een Vietnamees tegen die doodleuk zn vuilnis emmer staat te legen en schoon aan het spoelen is in het water waar ik nog doorheen moet, lekker en bedankt he :(.

De mensen in het dorp zelf waren er vrij kalm onder dat hun huizen en restaurants onder water stonden. Ze schenen t zelfs vermakelijk te vinden en probeerde er wat ramptourisme van te maken door touristen te lokken in bootjes langs de overstroomde huizen te varen. En als je dat dan deed lachten de mensen in hun zelf gefabriceerde 2de verdieping boven het water vriendelijk naar je alsof ze er echt om de attraktie zaten. T zal wel komen omdat dit dorpje jaarlijks overstroomt en ze er dus wel aan gewend zijn.

Gelukkig ging het water 2 dagen later alweer zakken en kon de grote schoonmaak beginnen die naar onze verbazing erg snel en goed ging!

Afgelopen maandag hebben we afscheid genomen van Linda die naar Nieuw Zeeland is, en Judith en ik hebben de bus gepakt naar Nha Trang nog verder richting het zuiden. Hier is ook een mooi strand en we hopen stiekem hier wat zon te pakken en toch een beetje bruin te worden, want dat mag toch wel als je al 5 maanden in een tropisch land verblijft :p!

Volgende keer meer over Nha Trang, tot dan!

Groetjes Patricia.

Ps: er zijn weer nieuwe fotos geplaatst.

• 01 December 2004 - 17:05

MacPhisto:

En wij "nuchtere" Hollanders maar altijd steen en been klagen als het weer eens buiten een beetje druppelt. Verwende krengen zijn wij vergeleken met de mensen in armere landen. Zij maken gewoon van iedere nood een deugd. :-)

Wat die kleding betreft, moeten meer mensen eens beseffen hoe zeer zij in westerse winkels afgetroggeld worden aan de kassa. Veel goederen worden juist in lage lonen landen als Vietnam (maar ook China, Thailand e.d.) gemaakt.

En hoe het hier gaat? Afgelopen weekend zijn we met een clubje van jouw vrienden wezen stappen in Rotterdam. Het werd hoog tijd de sleur te doorbreken en dat zullen wij gaan volhouden. Let maar eens op. :-) Langzaam maar zeker heb ik enkele interessante bedrijvencontacten opgebouwd. Wie weet kan ik per januari aan de slag!

Maar jij ook veel succes daar met alle avonturen en de groetjes van Chris. ;-)