Cuc Phuong (ratten) en Ninh Binh - Reisverslag uit Hué, Vietnam van Patricia Linden - WaarBenJij.nu Cuc Phuong (ratten) en Ninh Binh - Reisverslag uit Hué, Vietnam van Patricia Linden - WaarBenJij.nu

Cuc Phuong (ratten) en Ninh Binh

Door: Patricia van der Linden

Blijf op de hoogte en volg Patricia

19 November 2004 | Vietnam, Hué

Hoi allemaal,

Nou ik zit nu in het midden van Vietnam, in Hue, zoals je ook op t kaartje kunt zien.

Ik heb de laatste dagen een vrij vol programma gehad. Eerst ben ik met Linda 3 dagen naar het Cuc Phuong park en Ninh Binh geweest. In het Cuc Phuong park hebben we een flinke tocht gelopen over puntige rotsen. We hebben 2 hele oude bomen gezien de een iets indrukwekkender dan de ander. s'nachts sliepen we in een klein hutje op palen, waar er tussen t dak en de muur een flinke opening zat. Toen we s'middags na een bezoekje aan het apencentrum terug kwamen op de kamer zag ik dat er snoep weg was dat in een zakje op mn bed lag, er zaten 4 lollies een zakje nootjes, pakje kauwgom en een doosje tictac in en nu alleen nog maar 1 lollie. We schrokken ons rot en waren bang dat er ingebroken was, na een snelle check van onze waardevolle spullen slaakten we een zucht van opluchting alles was er nog. Maar wie heeft dan mijn snoep van mn bed gestolen, we kwamen tot de conclusie dat t ratten geweest moeten zijn, Linda had eerder die middag al iets zwarts door het gat tussen muur en dak naar buiten zien glippen. He getsie wel een enge gedachte. Ik vond t eerst nog niet zo eng en dacht dat t wel mee zou vallen, maar toen kwam de nacht. Ik was met mn discman in mn oren in slaap gevallen en werd na een uur van schrik wakker door iets dat naast mn hoofd liep of ik hoorde iig gekraak heel dichtbij. Ik heb mn discman veilig op de grond gelegd en ben weer in slaap gevallen maar nog geen kwartier later hoor ik de ratten overal knagen en geluiden maken, ik probeerde na te gaan of ze echt in onze kamer zaten of onder onze hut. Toen hoorde ik opeens onder mn bed t geluid van een zakje dat vooruit werd gesleept. Getverdemme zat er dus een rat met mn zakje nootjes die die middag spoorloos verdewenen was te slepen. t was pikkedonker en vond t toch maar niks een rat onder mn bed, ik zei zachtjes tegen Linda, "Linda, Linda, wil je alsjeblieft t licht aan doen?" Linda die helemaal ingesnoerd in haar slaapzak lag stoof overeind en wist snel met 1 vingertje t licht aan te doen, ze zei wat is er?
Ik keek voorzichtig onder bed, geen rat te zien maar dus wel dat zakje nootjes, ik heb t snel met een slipper gepakt en naar buiten gesmeten "zo jongens ga daar maar verder feest vieren". We hebben nog ff liggen lachen om de hele situatie en zijn daarna met licht aan verder gaan slapen.
Wilde ratten zijn dus niet mijn lievelingsdieren (sorry Xippy en Zoe).

Donderdag hebben we met een prive chauffeur een aantal touristische dingetjes rond Ninh Binh bekeken. Ten eerste 2 oude tempels/pagodas in Hoa Lu de oude hoofdstad van Vietnam, maar die waren niet om over naar huis te schrijven. Daarna hebben we een boottochtje gemaakt over een rivier met een klein bootje dat door een Vietnamees vrouwtje werd geroeid met haar voeten. Het was erg relaxed en de omgeving was prachtig, ze noemen t ook wel Halong Bay in de rijstvelden vanwege de vele krijtrotsen die er omhoog staken. Daarna vonden wij t nog niet genoeg en hebben we nog een ander boottochtje gemaakt met een motorbootje om een floating village te zien, maar die hebben we jammergenoeg niet echt kunnen ontdekken. Maar wederom een geweldig tripje met als afsluiter een hele mooie zonsondergang (dus ma binnenkort fotos hiervan).

De uurtjes daarna waren wat minder want we moesten 4 uur wachten op de trein naar Hue. Daarin hebben we goor gegeten,(Linda had 3 haren in haar zenige beef, en ik had verbrande frieten), duur en slecht geinternet (niks werkte, en t was 4 x zo duur als in Hanoi) en een vieze bananenshake op (Linda beschreef t als deeg voor suikerbrood). Daarna nog een een vreselijke treinreis van 13 uur met veel te weinig plaats voor je tassen en je benen, een deur die niemand achter zn kont dichtdoet, vreselijk pislucht en lelijk kattegejank uit de Vietnamese radio. Maar we hebben het weer overleeft en zitten nu heerlijk in het rustige Hue de tourist uit te hangen, hierover later meer!

Ik ga t hier weer bij laten want morgen moet ik vroeg op om 6 uur begint de excursie alweer, wat hebben we t toch zwaar hihi.

Nou ik kijk uit naar jullie reacties, hoop dat alles met jullie ook goed gaat!

Veel liefs Patricia.

• 20 November 2004 - 14:55

Xippy:

sorry voor de schrijffouten jongens maar ook deze site heeft wel eens zijn kuren!!!

• 21 November 2004 - 03:10

Nynke:

He Patricia! Wat een verhalen zeg! Ik ben blij dat ik daar niet ben! Met al die ratten, bah! Dan zit ik liever in het zonnetje op het strand van Wellington te genieten. We zijn net naar een kerstparade geweest en dat was wel erg grappig, zo in de zomer. Heel vaag! Maar over die schrijffouten, daar heeft mijn site nooit last van hoor! Behalve als ik het verkeerd intyp :)
    Groetjes Nynke

• 22 November 2004 - 03:18

Harm:

Hoi Patries,

Het reizen zelf is idd niet leuk. Voor Marco en mij is het echter leuker geworden omdat we dus een auto hebben gekocht en niet meer aan het openbaar vervoer vastzitten. We zijn kort geleden uit Townsville weggegaan, en hebben een nacht in Bowling Green Bay National Park geslapen. Daar liepen erg veel Wallabietjes rond. Was erg leuk, maar al snel raak je eraan gewend. Ook de skinkjes ben je heel snel gewend en nu kijk je er niet meer naar om hoewel ik er al een paar op de foto heb gezet. Toen werd het gisterochtend echt leuk toen ik een varaan zag en marco erbij riep. T beest was wel 130 cm lang ofzo (incl lange staart) en we hebben em een tijdje gevolgd en veel foto's gemaakt. Errug gaaf! Gisteravond op een andere camping heb ik een reuzenijsvogel op de foto gezet wat ook erg gaaf was. Nou ik lul te veel over mezelf nu... veel plezier in Vietnam, en ik zie je over een paar maandjes en hoop je daarvoor nog te zien op MSN.

Liefs,
    Harm

• 22 November 2004 - 03:25

Harm:

Leuke foto's trouwens!

• 22 November 2004 - 10:25

Saskia:

he patje, jammer dat ik je nu niet meer zo vaak op msn zie.... hoop je snel weer eens te spreken... maaruh ik hou je site in de gaten hoor ;)

• 22 November 2004 - 23:45

MacPhisto:

Na het lezen van dit rattenverhaaltje vraag ik mezelf opeens serieus af welk soort slachtvlees die plaatselijke Viëtnamezen in hun krokante loempia's verwerken... :-p

Hier gaat alles z'n gangentje met misschien echt nieuws over enkele dagen. Het weekend was gemoedelijk maar heel gezellig.