Muffins bakken en mieren! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Patricia Linden - WaarBenJij.nu Muffins bakken en mieren! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Patricia Linden - WaarBenJij.nu

Muffins bakken en mieren!

Door: Patricia van der Linden

Blijf op de hoogte en volg Patricia

20 Oktober 2004 | Vietnam, Hanoi

Hey hoi,

Ik had me vorige week toch een vreetweek, ik kon echt niet van de lekkere dingen afblijven en de nieuwe supermarkt die in onze straat is geopend heb ik meerdere keren bezocht. Maar mijn verlangen ging uit naar een goed stuk chocolade, en die scheen ik maar nergens te kunnen vinden iig geen stuk dat mijn verlangen en lust bevredigde. Het een was oud en wit uitgeslagen, het ander had stukjes muffige nootjes erin, en weer een volgende had ik de verpakking niet goed van bekeken want daar stond op 90% chocolade wat dus echt super bitter smaakte! Uiteindelijk heb ik in een winkel droste ondekt, dat was wel erg lekker. Ik wilde ook heel graag een cake gaan bakken maar ik had nergens in een Vietnamese supermarkt meel ofzo gezien. Toen liep ik vorige week in een voor mij nieuwe straat waar ze een winkeltje hadden met westerse geimporteerde spulletjes ze hadden er zelfs hagelslag hihi. Daar heb ik dus mix gekocht voor Devil's Chocolat Cake!!!

Oke dus alles in huis, op mn kamer gezet maar nu is t feit dat t een beetje mierentijd is hier in Vietnam. Judith had er al een tijdje last van op haar kamer en toen ze zelfs haar bed hadden overmeesterd, heeft ze een vette spuitbus gekocht om die beestjes de wereld uit te helpen. Nou ja de wereld alleen haar kamer dan waardoor ze eens een kijkje op mijn kamer kwamen nemen, grrr. En dan net in mn vreetweek dat ik van allerlei lekkers op de grond heb staan. Op zondag toen ik bijna te laat was voor rugby nam ik snel nietsvermoedend een chocoladekoekje in mn mond. AAahhh wat krioelt er opeens uit t pakje over mn hand, een hele berg mieren en AUW mn lip en mn tong!!! Snel spuug ik het koekje uit in mn afvalzak en kijk in de spiegel om te ontdekken dat er wel 5 mieren in mn tong zitten vastgebeten gatver!!! Ik heb haast geen tijd meer om de hele boel te inspecteren maar kijk nog snel even naar de net aangekochte cakemix en jahoor ook helemaal bestormd. Ze hadden zelfs al gaatjes in het plastic geknaagd en waren nu met zn allen het meel naar buiten aan het transporteren. Ik heb t pak beneden gezet omdat ik niet nog meer mieren op mn kamer wilde aantrekken.

Gisteren heb ik alles nagekeken, en ze zaten in mn pak met ontbijt crackers, mn andere koekjes en helemaal tussen mn pakjes zakdoekjes. Ik heb alles van eten weggegooid en de zakdoekjes uitgeschud buiten en toch ook maar ff rijkelijk met de spuitbus van Judith gespoten, ik hoop dat ze nu toch echt ff weg blijven. (Vooral voor jou Linda want jij moet straks op de vloer liggen hier in mijn kamer, of anders bij mij in bed hihi). Ik heb vannacht zelfs nachtmerries gehad over die beesten, ik werd af en toe gillend wakker omdat ik dacht dat ze in mn hele bed krioelden ik deed dan het licht aan en zag gelukkig dat t niet zo was. Nee t is echt niet gezellig hoor die beestjes te hebben ze zaten vandaag zelfs in de badkamer en liepen tegen de muur omhoog! Bah bah!!!

Maargoed, de schade aan de cakemeel scheen mee te vallen dus ik besloot er gister toch maar muffins van te maken, ookal heb ik geen vreetgevoelens meer tegen een lekker cakeje zeg ik geen nee. Alles stond klaar om te beginnen en de oven moest voorverwarmd worden, maarja hoe doe je een gasoven aan? Samen met Judith hebben we vanalles geprobeerd, zelfs een huisgenoot opgebeld om raad te vragen maar daarmee lukte het nog steeds niet. Ik heb er zelfs 2 aanstekers mee gemold, het wieltje vloog er zomaar uit en ze werden onwijs heet. Dus heb ik gewacht tot half 12 s'avonds tot er een van de andere huisgenoten thuis kwam en de gasoven voor mij in een wip aan maakte. Ik moest het knopje niet alleen draaien maar ook ingedrukt houden, oooow zeg dat dan meteen, nou ja weten we dat ook weer ;P.

Toen het beslag gemaakt en wat extra dingetjes toegevoegd, zoals sommige met banaan, en andere met extra chocola, en een paar met rozijnen. Ging nog best snel, ondertussen een beetje van het beslag gesnoept hehe, en alles in de cups gegoten. Daarna in de oven gezet, het resultaat was niet helemaal wat ik ervan verwacht had, qua uiterlijk dan, want ik had in sommige cups teveel beslag gedaan waardoor ze overstroomd waren en degene met banaan zagen er helemaal verlept uit hihi. Maar ze smaakten erg lekker. Ik er heb voor al mn huisgenoten een appart gezet en de rest eet ik zelf op als ontbijt. Ze moeten helaas wel in de koelkast ter bescherming van de mieren, waardoor ze een beetje klef worden maarja, dat liever dan nog een hapje mier!!!

Nou dat was t dan weer voor vandaag, hebben jullie ook nog bizarre, leuke, of minder leuke dingen meegemaakt de laatste tijd? Vertel vertel.....

Veel liefs Patricia

• 20 Oktober 2004 - 15:57

Harm:

Mieren eten heh? Jij weet wel wat lekker is ;-) Zo krijg je je dagelijkse proteintjes wel binnen.

Liefs,
    Harm

• 20 Oktober 2004 - 20:56

Saskia:

lekker hoor... ben blij dat wij dit jaar niet zoveel last van mieren hebben gehad.. helaas heb ik nu nog wel last van muggen.. die klote beesten prikken me helemaal lek.

• 21 Oktober 2004 - 18:52

Arne:

Watch out for the killer ants :) Idd, flink terug bijten dat helpt >:)

Hier is t rustig, maar dat weet je he ....

• 22 Oktober 2004 - 16:05

Marjanka:

Je moet alles een keer meemaken, toch? Mieren schijnen een delicatesse te zijn in sommige landen!

• 29 Oktober 2004 - 08:00

MacPhisto:

De Viëtnamese bosmier is niet bepaald een delicatesse? Gosh, dan zeg ik mijn bestelling van eetbare Aziatische insectje maar af. :-p

Leuke of bizarre dingen beleefd... mwah, vooral veel gesolliciteerd eigenlijk. Inmiddels heb ik een aantal serieuze contacten, maar traag als dikke stront dat ze zijn met de gehele procedure. Bij sommige reclamebureaus moet tussen de twee en vier weken wachten op bericht. Behoorlijk irriterend op mijn humeur inmiddels kan ik je vertellen.

En precies zoals Arne in zijn reactie al aangeeft: in Bergen op Zoom kan men een kanon afschieten, zo stilletjes (voor de storm?) als het is nu.