Kuranda en Paronella Park
Door: Patricia van der Linden
Blijf op de hoogte en volg Patricia
25 Juni 2005 | Australië, Brisbane
Ik zit nu weer in Brisbane, gistermorgen zijn we van Cairns naar hier gevlogen en nu logeren we weer bij de moeder van Alex (vriendin van Nynke).
Onze laatste dagen in en rond Cairns hebben we ook nog best leuk opgevuld.
Woensdag zijn we naar Kuranda geweest een plaatsje iets ten noorden van Cairns.
We gingen er met een touristische trein heen, zon oud model stoomtreintje. Mooie uitzichten gezien onderweg zoals veel suikerrietvelden en enkele watervallen.
De reden waarom we naar Kuranda gingen was een reusachtige waterval Barron falls. Toen we daar aankwamen bleek t niet meer dan een klein pisstraaltje te zijn, flinke tegenvaller dus. het kwam door de droogte en die verrekte dam! Nouja dan maar een keer terug komen in het regen seizoen he!
In Kuranda zelf hebben we wat rondgeslenterd over marktjes en souvenirswinkeltjes. Daarna hebben we een kabelbaan teruggenomen wat ons een mooi uitzicht over het regenwoud gaf.
De volgende dag hebben we een uitstapje gemaakt naar Paronella park, deze dag vonden we beiden veel geslaagder.
Als eerste maken we een stop bij Babinda Boulders. Achter deze Boulders zit een oude Aborigional legende die zo'n beetje als volgt gaat. In een bepaalde tribe is een erg mooi en slim meisje welke voorbestemd is om met de hoofdman te trouwen. Zij vindt dit helemaal niet erg en is blij met de eer. Totdat zij een knappe jongen van een andere tribe ontmoet, die in de toekomst voorbestemd is om hoofdman van zijn tribe te worden, en verliefd wordt. Volgens de Aborigional cultuur mag ze met de jongen trouwen als haar verloofde toestemming geeft. Die geeft echter geen toestemming en wil haar perse in zijn harem toevoegen. De jongen en meisje proberen zich bij hun lot neer te leggen maar natuurlijk is de liefde veel te sterk. Ze besluiten om weg te vluchten, maar al snel worden ze door hun respectievelijke tribes gevangen genomen. Het wordt hen nadrukkelijk verboden om elkaar weer te zien. Dit kunnen ze niet aan en zonder dat ze het van elkaar weten besluiten ze om zich in een meertje te verdrinken. Het meisje stort zich in het meertje bij de Babinda Boulders en de jongen in een ander meertje. Volgens de legende hangt hun geest nog steeds in de buurt van het meertje rond en roepen ze om hun geliefde. Het feit is dat er in het meertje waar zij zich in heeft verdronken al tientallen jongens zijn verdronken, geen meisjes en het in het andere meertje alleen maar meisjes, eng he! We hebben er maar niet gezwommen maar wel hele mooie fotos gemaakt!
Daarna rijden we door naar Paronella park, waar een Spanjaard in de jaren 20 een mooi kasteel heeft gebouwd, het was grotendeels vervallen en bemost maar weer een moiie fotoplaats. Er was een hele wandeling langs alle tuintjes en perkjes en er was zelfs een lovetunnel. Ik ben er niets tegengekomen dan een paar kleine vleermuisjes jammergenoeg ;P.
S'middags bezoeken we een sluierwaterval Milla Milla. Gelukkig is hier geen dam boven gebouwd dus hij vloeit nog rijkelijk.
We zien ook nog een hele grote vijgenboom met wortels die van bovenaan de takken naar beneden rijken alsof t een gordijn is. Het heet dan ook een Giant Curtain Fig Tree.
Onze laatse stop is bij een kratermeer waar de rest van de groep een boottochtje op maakt maar wij hadden die optie niet genomen dus proberen wat mooie plaatstelijke bloemen te fotograferen.
S'avonds hebben we nog ff een filmpje gepakt Herbie en daarna hebben we de nacht op het vliegveld doorgebracht. De bankjes sliepene niet eens zo erg!
Nou tot snel weer!
Veel liefs Patricia.
25 Juni 2005 - 03:30
Johnny:
Heej Patries, ik zag je dat je gister gebeld had alleen lagen we te slapen, waren wezen stappen de dag ervoor :P ALleen heb ik ook geen beltegoed, dus als je dit leest moet je nog maar eens bellen ofzo .. !!! Kunnen we wat afspreken ! Groeten Huberd -
25 Juni 2005 - 03:32
Wouter:
heej patries, waar ben jij nu?? Nog ergens in Brisbane? Je had nog gebeld gister zag, maar huberd en ik lagen met een zware kater op bed! En we hebben nu beiden geen beltegoed meer omdat we het land bijna verlaten.. 1 juli. Huberd moet nog ff naar Sydney om z.n Fleugzeug te halen en ik blijf hier tot die datum. Als je dit leest wil ja dan nog een keertje belle? Kunnen we eve een biertje doen:)
Kus hubert -
25 Juni 2005 - 03:33
Huberdts:
Oo we waren tegelijk een berichtje aan het typen:)
Groeten van de Huberdts -
26 Juni 2005 - 11:59
Arne:
Klinkt allemaal weer cool. Ben zo dat log van jou aan t doorbladeren en al met al is het toch al een aardige verzameling ervaringen...
Een advies; stap niet op het vliegtuig naar Nederland ;) -
Wout:
Laren GLD is toch dichtbij toch;)? -
27 Juni 2005 - 19:07
Marieke3303:
Kun je niet zo'n barbie-auto meenemen als souvenier? Super cool! (In je binnenzak; zien ze toch niet!) -
27 Juni 2005 - 21:32
MacPhisto:
Hmz, laat mij bij nader inzien maar zwemmen in de Noordzee. Geen geesten, nergens een haai te bekennen behalve een verdwaalde kwal. Als je straks terug bent, moet je eens meegaan naar Zoutelande of Domburg! Beetje nagenieten van jouw mooie lange avontuur zolang hier de zomer voortduurt. :-)
Hier gaat alles z'n gangetje. Vier à vijf dagen werken per week, en telkens haal ik het maximale uit mijn weekenden. Maar inderdaad wat Arne zegt: als ik zou moeten kiezen tussen hier en een poosje Australië is ook mijn keuze snel gemaakt. Een kleine onderbreking van mijn leven hier om later met frisse blik te hervatten.
We blijven nog eventjes doorlezen. :-)
Liefs van Chris -
28 Juni 2005 - 10:07
Nynke:
Hey! Het is wel raar om nu zonder jou te reizen!! :( Kun je niet toch nog een vlucht naar Perth regelen? Als je snel bent kun je morgen nog met de tour mee! ;) -
28 Juni 2005 - 12:45
Zoutelande ? Domburg ? Klinkt me erg zeeuws in de oren :) -
28 Juni 2005 - 19:15
MacPhisto:
@Johnny: Patricia en ik zijn zowat halve Zeeuwen hehehe... ;-) Maar een mooie provincie dat het is. Tijdens tropische zomerdagen waan ik daar mij echt ergens in meer zuiderlijkere oorden. Een prima acclimatiseringsoord voor onze wereldreizigster toch? :-) -
29 Juni 2005 - 06:00
Johnny:
@MacPhisto: Dat is zeer zeker waar. Zo'n pracht provincie! Is er maar 1 van in heel Nederland