Whitsundays
Door: Patricia van der Linden
Blijf op de hoogte en volg Patricia
21 Juni 2005 | Australië, Cairns
Hier weer een samenvatting van wat ik de afgelopen twee weken heb beleeft.
Als eerste het avontuur op de zeilboot "Ambition". Misschien hebben sommigen van jullie al stiekum op Nynke's site gekeken want die had dit verhaal al veel eerder staan. We zijn dus 3 dagen gaan zeilen op de Whitsundays. De eerste dag moesten we een flink stuk varen op ons kleine bootje, we hadden 12 passagiers en 2 man bemanning een kok en een schipper. Het weer was de eerste dag een beetje kwakkelig waardoor ons bootje flink heen en weer deinde. Nynke en ik hadden ons wel voorbereid met de nodige reistabletjes, jammergenoeg werkten ze bij Nynke iets minder goed als bij mij. Als we de zeilen gehesen hadden hing de boot echt super scheef. Het was dan onwijs lastig om iets uit de kajuit te pakken laat staan een plasje proberen te richten in het claustrofobische hokje dat moest dienen als toilet en douche tegelijk. Die dag gaan we voor t eerst snorkelen op het Great Barrier Reef. We zien veel soorten visjes en koraal. Maar ik ben nog niet super onder de indruk.
Daarna hebben we lunch aan boord en varen we verder naar Hook island, waar we even van de boot af mogen en een korte wandeling maken. Het is al donker als we op onze slaapplaats aankomen een plek waar de zee wat rustiger is. Na t avondmaal dat best lang op zich liet wachten ging iedereen vrij snel naar bed. Ik vond t geen leuke nacht, Nynke en ik moesten samen een krap bed delen, het was warm en de boot deinde nog steeds erg op en neer. Volgens mij heb ik de hele nacht op mn rug gelegen en was ik blij dat t 6 uur was zodat ik eruit kon hihi.
De tweede dag varen we na wat opstart problemen naar Whiteheaven Beach. Zo'n mooi strand had ik nog nooit gezien! Echt superwit zand en de zee liep met grote groenblauwe uitlopers het strand op. Hier hebben we de ochtend gespendeerd. Na een smakelijke lunch aan boort zijn we naar een baai gevaren waar ik weer voor t eerst in 6 maanden mocht gaan duiken. Ik was best een beetje zenuwachtig, wist ik alles nog wel?
Maar eenmaal onder water kwam alles weer terug en genoot ik van al het moois om me heen. Het water was ook zo helder je kon wel 10 meter voor je uit kijken. Ik voelde me werkelijk als een vis in het water. Toen ik terug aan boort kwam had iedereen t over een hele grote vis en zeeschildpadden die ze hadden gezien, jammergenoeg had ik die gemist maarja er kwamen nog meer mogelijkheden die te zien! Die avond lagen we gelukkig in een wat rustiger gedeelte waardoor ik die nacht veel beter sliep!
De derde en laatste dag maakt Nynke haar eerste duik van haar leven, ze vind t geweldig! Daarna snorkelen wij nog wat rond en zien allerlei mooie vissen en koraal. Ik mocht ook nog een duik maken, dit keer zie ik heel mooi gekleurde zeeslakken en ook zon grote vis whoohoo!
S'middags word de lunch geserveerd als de boot al aan het varen is. En jahoor door het gedein vliegt half mn eten over t dek waneer ik vanuit de kajuit naar boven klim. Wat een rotzooi, gelukkig heeft de kok alles onder controle en is t dek in een wip weer brandschoon (nouja voor t oog dan hihi).
We zetten koers terug naar Airlie beach waar we savonds met de groep nog gezellig wat nadrinken. Nu voel ik me toch wel een beetje raar, ik denk dat ik in die drie dagen best zeebenen heb gekregen en dat ik nu weer moet wennen aan op niet bewegend oppervlak te lopen hihi.
Jammergenoeg zit mn uur internet er alweer op maar ik beloof snel weer te schrijven over Magnatic Island en Cape Tribulation!
Plus binnenkort meer fotos!
Dus tot snel,
veel liefs Patricia.