Kakadu NP en Litchfield NP - Reisverslag uit Darwin, Australië van Patricia Linden - WaarBenJij.nu Kakadu NP en Litchfield NP - Reisverslag uit Darwin, Australië van Patricia Linden - WaarBenJij.nu

Kakadu NP en Litchfield NP

Door: Patricia van der Linden

Blijf op de hoogte en volg Patricia

30 April 2005 | Australië, Darwin

Daar ben ik alweer met een nieuw verhaal!

Deze gaat over 3 dagen Kakadu National park en 1 dagstourtje in Litchfield.

Vorige week zaterdag werd ik met een 4wd jeep opgehaald van mijn hostel. Ons groepje bestond uit 8 personen en de tourguide een jonge gast. We moesten een aardig stukje rijden voordat we in Kakadu aankwamen, het is een tropisch gebied dus veel groen en veel water. Tegen de middag maakte we onze eertse duik een een kristalhelder pondje met een mooie waterval, we kwamen zelfs een waterslangetje tegen! Na de lunch zijn we een stuk gaan lopen met onderweg de mogelijkheid om te gaan zwemmen. Het was wel een beetje een gedoe hoor steeds dat omkleden enzo maar zeker de moeite waard om na een verhit stukkie lopen lekker af te koelen in het water. Bij het water zaten heel veel mieren met een groen achterlijf. Onze tourguide had gezecht dat je dat achterlijf kon eten en dat de aboriginals dat ook doen. Dus dat moest ik ff uitproberen, ik likte voorzichtig aan het achterlijf dat verrassend naar limoen smaakte. Mmm best lekker mag ik er nog een ;P.
Op de terugweg gingen we weer langs een waterpoeltje maar ik had genoeg van het omkleden dus heb ik langs de waterkant mezelf een tatoo gegeven met okersteen, een roodachtige steen die de aboriginals ook gebruiken voor rotsschilderingen. Het werd een aapje op de binnenkant van mn pols en hij bleef nog best lang zitten ook. S'avonds na t eten mocht iedereen ff proberen op de didjeridoo te spelen, je weet wel zo'n lange houten buis. Ik had stiekum al een paar keer bij een vriendin uit Leeuwarden (ik noem geen namen; Nynke ;D) op haar didj gespeeld dus wist een beetje hoe t moest. Iedereen stond versteld van mn kunsten en ik was weer meteen verslaafd, dus naast Jembe lessen ga ik straks in Nederland ook Didjeridoo lessen nemen.

De volgende dag hebben we een langere tocht gelopen, vooral het eerste gedeelte was erg stijl. Op een gegeven moment leidde onze tourguide ons van het pad weg. We liepen door heel lang gras en langs kleine beekjes. Iedereens benen zaten onder de krassen en bij sommigen sijpelde er zelfs wat bloed uit. Tegen de middag zijn we bij een mooi plekje langs de rivier gestopt. Daar hebben we gelunched en lekker gerelaxed. Daarna zijn we de terugtocht begonnen waarbij we iets voor het eind nog hebben gebadderd in de waterverzamelingen boven een grote waterval, hier had je dus een heel mooi uitzicht over de valei, omdat we zo hoog zaten. S'avonds was ik helemaal op en na wat marsmellows te hebben gebrand boven het kampvuur ben ik lekker gaan slapen.

De derde dag stond in het teken van de aboriginal cultuur. We zijn naar Ubirr gereden waar blijkbaar ook crocodil dundee is opgenomen. Het was een hele aparte omgeving met veel rostschilderingen. Toen we een van de rotsen waren beklommen hadden we een schitterend uitzicht over het gebied. Het bestond uit grasland dat deels bedekt was met water en begrensd werd door bos, maar het had ook plukjes met bomen, palmen en rotsformaties. Als het niet duidelijk is wat ik hier probeer te beschrijven bekijk dan de fotos maar hihi.
Na de lunch zijn we verder gereden en hebben we een boottochtje gedaan. Hier hebben we 2 grote krokodillen gezien een van 6 meter lang die in het water zwom en een van 4 meter die langs de kant lag. Het was een mooi gebied met veel watervogels en mooie lelies die in bloei waren. Ik vind vooral de bladen van de lelie zo mooi omdat die van die kleine haartjes hebben waardoor het water dat je erin gooit een heel appart beeld geeft (zie foto).
Na het boottochtje zijn we teruggereden naar Darwin en hebben we savonds nog gratis gegeten met de groep.

Jammergenoeg was het natte seizoen nog niet afgelopen waardoor ik de 2 grootste watervallen (twin en jim jim) niet heb kunnen zien, en de helicoptervluchten waren wel erg duur. Maar de watervallen die ik er voor in de plaats heb gezien waren minstens even mooi!

Op woensdag ben ik een dagje naar Litchfield geweest. Dit was vooral veel zwemmen en mooie watervallen zien. Aan het begin hebben we nog een hele grote termieten heuvel gezien van wel 5 meter hoog, en magnetische termietenheuvels die zo genoemd worden omdat ze allemaal dezelfde richting opwijzen en plat van vorm zijn, dit heeft weer te maken met de draaing van de zon en de temperatuursbeheersing.
Ik zal jullie niet gaan vermoeien met de lange reeks watervallen die ik gezien heb maar bij een van de waterstroompjes vroeg een andere tourguide die daar toevallig ook was mij of ik wel eens in de jungle had gezwommen. Toen zei ik ja in de moerassen van Congo waarop hij zei ja maar dus niet hier in Australie? Mijn antwoord was nee, waarop hij me meenam naar een stuk waar de normale tourist niet mag komen. We klommen onder het hek door en zwommen stroomopwaarts door een jungle beekje. Het was zo onaangetast en vol natuur, ik moest wel oppassen voor de spinnenwebben en de stekelige planten langs de kanten. Hij bracht me naar een klein poeltje onder een boom dat er uitzag als een spa, tjonge wat zou ik zon stukkie natuur graag in mn achtertuin willen hebben. Na een tijd te hebben zitten genieten keek ik op mn horloge en zei dat ik toch echt weer terug moest want mijn eigen tourguide zal wel zitten wachten. En dat was ook zo de hele bus zat al 20 minuten op mij te wachten ohoh, sorry jongens ik ben ontvoerd door een tourguide. Jaja zeiden ze allemaal en hoe was het ;P!
Gelukkig namen ze het me niet al te kwalijk en zijn we snel verder gereden naar de volgende waterval.

Dus voor mensen die van zwemmen en watervallen houden raad ik het aan om Kakadu en Litchfield te gaan bezoeken!

Op het moment zit ik in Sydney, ben gistochtend goed aangekomen van een korte vlucht van Darwin naar Sydney. Ik ben maar meteen een beetje de stad gaan verkennen en naar de dierentuin gegaan waar ik aanstaande maandag moet beginnen met werken. Ze hadden me namelijk nog steeds niks laten weten over hoe laat ik moest beginnen en wat voor kleding ik moet dragen ed. Dus ben ik zelf maar op ze afgestapt, meteen kennis met iedereen gemaakt en de nodige informatie verzameld over maandag en daarna mocht ik op eigen houtje nog even de dierentuin verkennen. Het is een groot opgezette tuin, met mooie verblijven, en het is er heel heuvelachtig dus mn conditie zal nog op de proef gesteld worden daar haha. Ze hebben er ook een kabellift waar de bezoekers gratis gebruik van kunnen maken. En het is idd waar wat ik van veel mensen heb gehoord de dieren hier hebben het mooiste uitzicht van heel Sydney, zij kijken uit over de harbour en het opera gebouw.

Ik ga vandaag vehuizen naar een het huis van een meisje (Claudia) dat ik heb leren kennen in Hanoi, waar ik de komende 4 weken mag logeren. Ik verheug me op het werk in de zoo en hoop heel erg dat ik veel bij de chimps mag werken, ze hebben namelijk een groep van 16!

Nou jongens ik ga er weer een eind aan breien, binnenkort meer over het werk in de dierentuin!

Tot dan en een fijne koninginnedag gewenst!

Greetz Patricia.

• 30 April 2005 - 05:02

Wout:

He patries!! Wat een leuk verhaal weer, Daar word je toch nie goed van dat je die watervallen nie hebt kunnen zien!??
    Wij zijn in Perth, fnaaf even goed stappen! See Ya Hubert

• 30 April 2005 - 06:20

Nynke:

He Patricia!
    Ik kom 16 mei in Sydney aan!! Rond zes uur dacht ik. Alvast veel succes met de eerste dagen in de zoo! :)

• 01 Mei 2005 - 12:02

Pa En Ma:

Wat een geweldige ervaring toch weer. Dit kan niemant je meer afpakken. Hopelijk krijg je het in Sydney net zo naar je zin als de rest van je reis. Heb je geen foto's van de aboriginals?
    Als je sraks thuis bent dan zal je wel een beetje heimwee krijgen naar al dat mooi's wat je hebt gezien.
    liefs Pa en Ma

• 01 Mei 2005 - 19:05

Netty:

Hallo, hier ben ik weer.
    Sorry, patricia ik had even veel te doen.
    Nou ik heb je foto,s gezien, de ene is nog mooier dan de andere, en wat heb je weer veel gezien en meegemaakt. Gadver, heb je echt die mier opgegeten? Je heb trouwens wel erg je best gedaan tjonge wat een verhaal. Je ben nu weer in sidney heb ik begrepen. Ik ben benieuwd naar je ervaringen daar, en waar je word ingezet.Je blijft daar een maand is het niet? Ga je daarna nog ergens naartoe, of rust je wat uit voor je weer naar nederland gaat. Wat een ervaringen heb je opgedaan. Je hebt waarschijnlijk geen spijt dat je verder getrokken bent? Op het ogenblik is het hier hardstikke warm geweest vandaag, ik dacht tussen de 25 en 30 gr, de terrasjes zaten weer aardig vol, en er hing een leuk sfeertje.Patricia ik kijk al uit naar je volgende verhalen, en een leuke tijd alvast in sidney.
    groetjes John en Netty

• 02 Mei 2005 - 10:14

Harm:

"Gadver, heb je echt die mier opgegeten?"

Eigenlijk heeft ze de achterkant gelikt van de mier, die bij irritatie een vocht afscheid dat erg naar citroen smaakt.

"Op het ogenblik is het hier hardstikke warm geweest vandaag, ik dacht tussen de 25 en 30 gr"

Jullie boffen! in de rest van nl is het namelijk net iets kouder... 20 graden max.

• 02 Mei 2005 - 12:05

Patricia:

Bedankt voor de heldere uitleg Harm!

Ow en hier in Sydney is het ook niet bepaald warm op t moment, ik vind t maar frisjes!

greetz Patricia

• 03 Mei 2005 - 05:25

Huberd:

He ! patries ! Hoe bevalt het tussen de apen? Beter als tussen de druiven ? haha Perth is wel relaxed maar gaan morgen maar eens beginnen aan de westkust:) Het weer is hier ook niet altidj perfect, beetje regen enzo... maaruuh veel fun daarzo en doe me de Fam. de groeten

• 04 Mei 2005 - 20:16

Sylvia:

Jeminee... wat maak jij weer een hoop mee zeg.. geweldig allemaal (behalve die mier dan bleh)
    Het is geweldig om te lezen dat je het zo naar je zin hebt, hoop alleen dat niet niet al te snel weer trug wilt naar Australie maar dat je toch nog voor een tijdje hier in nederland blijft.
    Geniet er nog even van, want hier gebeuren helemaal geen spannende dingen. het enige wat ons steeds verrast is het weer, dan is het 25 graden en dan regent het weer 3 dagen aan een stuk echt heel erg... maar iig ik spreek je snel
    dikke kus
    Sylvia

• 05 Mei 2005 - 20:31

MacPhisto:

En wij maar trots zijn op onze Burger's Zoo ten grootte van een postzegel vergeleken met de Zoo van Sydney die de halve stad bestrijkt... Wederom leuke, grappige, fraaie foto's trouwens!

Bij de weg, jammer inderdaad dat het U2-concert uitgerekend op de dag van jouw thuiskomst valt. Maar misschien weet je iemand te ronselen die samen met jou op de andere twee dagen wilt gaan? 1 keertje is voor mij voldoende (prijzig) namelijk. Looking forward though... :-)

Geniet van de laatste paar avontuurlijke weekjes in Aussieland en de groetjes.

Chris

• 06 Mei 2005 - 11:55

Martijn En Harm:

Hoi heeej Patrieske,
    hoe ist? Hier bent t goed ja. Noar de zin in SYDNEY? Hoe bent et met de aapkes?

De groeten,
    Harm en Martijn

• 13 Mei 2005 - 03:12

Hubert:

Heej Patries! En heb je die Nederlandse snackbar nog opgezocht??Hoe bevielen de kroketjes? Wij zitte nu in Broome, maandag vlieg ik ff naar Darwin om Ika te zien woehoe:)Heb er zin an;) En dan weer terug liften naar Huberd! Jot..tot een andere keer. Kus Huberdt's!!